Kvapas ir skonis – jie susiję!
Žmogaus skonio receptoriai gali atskirti penkis pagrindinius pojūčius: saldu, rūgštu, kartu, sūru ir pikantiška. Visus kitus subtilesnius skonio atspalvius mums padeda atskirti uoslė.
Atlikus vieną eksperimentą (4 žmonės užrištomis akimis ir užspaustomis nosimis) negalėjo atskirti mango ir persiko skonių, kokoso ar vyšnių želės ir netgi nesuprato, kur obuolys, o kur žalia bulvė!
Atlikite ši mažą eksperimentą namuose. Vos tik pradėsite kvėpuoti, pažinsite visus mango ar vyšnių želės skonio atspalvius. Pasaulis be kvapo būtų ne toks skanus!
O dabar pagalvokime, kaip šį atradimą būtų galima panaudoti versle? Klientas susigundęs nuostabaus aromato neabejotinai užsuks į kavinukę ar parduotuvę. Gal norite išbandyti?